Direktkonsumtion
Markera ditt val och tryck på knappen 'Fortsätt'. Markeringstips

För markerade variabler 




Markera minst ett värde måste minst ett värde väljas

Vara 




Markera minst ett värde

Totalt 132 Valda

Sök

Tabelluppgifter 




Markera minst ett värde

Totalt 2 Valda

Sök

År 




Markera minst ett värde

Totalt 59 Valda

Sök


Antal valda celler är: (maximalt tillåtna antal är 250 000)

Presentation på skärmen är begränsad till 2 000 rader och 50 kolumner


Antal valda celler överstiger tillåtna 250 000
Kontakt och information

Information

Kontakt
Simon Lind
Tfn: 036-15 63 42
E-post: statistik@jordbruksverket.se">statistik@jordbruksverket.se
Enhet
1 000 ton eller miljoner liter samt Kilo eller liter per person och år
Källa
Jordbruksverket
Detaljerad information
jo44sm1901_kvalitet
Fotnoter




Fotnoter

Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion. Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Vara
12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjö
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
20 Hemslakt av kalv, gris och får
Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
23 Griskött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
23 Griskött, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
24 Fårkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.
26 Renkött, färskt och fryst
Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter
Inklusive skummjölk åren 1960–1975.
65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter
Exklusive import av frukt- och bäryoghurt före år 1988. Uppgiften för år 1960 avser samtliga syrade produkter.
70 Tunn grädde < 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
72 Tjock grädde >= 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
75 Hårdost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
76 Smältost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
77-78 Ost, andra slag
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
79 SUMMA OST
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
82 Smör
Fram till och med 1979 redovisades Bregott tillsammans med Smör, från och med 1980 ingår Bregott i Hushållsmargarin.
83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin
Från och med år 1980 ingår Bregott, tidigare redovisades det tillsammans med Smör. Exklusive lättmargarin från och med år 1975.
87 Matolja
Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
92 Gurkor
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
93 Lök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
94 Purjolök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
95 Blomkål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
97 Sallad
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
97 Sallad
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
98 Tomater
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
99 Övriga köksväxter, färska
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
99 Övriga köksväxter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
109 Äpplen och päron, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött
Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor. Förändrat underlag från och med år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.
122 Potatis färsk
Inklusive konsumtion av skalad potatis.
125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1963.
126 Konservpotatis
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1961.
127 Andra beredda potatisprodukter (chips)
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1965.
137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser
Uppgifterna för åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
148 Läskedrycker cider m.m., liter
Inklusive mineralvatten och kolsyrat vatten med tillsats av socker och aromämnen.
151 Lättöl < 2,25 %, liter
Svagdricka ingår.
152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter
Beräknad uppgift. Inhemsk produktion + beräknad import/export.
Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter
Uppgifterna avser försäljning av spritdrycker i detaljhandel och servering.