Totalkonsumtion
Markera ditt val och tryck på knappen 'Fortsätt'. Markeringstips

För markerade variabler 






Markera minst ett värde måste minst ett värde väljas

Vara 






Markera minst ett värde

Totalt 39 Valda

Sök

Tabelluppgifter 






Markera minst ett värde

Totalt 2 Valda

Sök

År 






Markera minst ett värde

Totalt 61 Valda

Sök


Antal valda celler är: (maximalt tillåtna antal är 250 000)

Presentation på skärmen är begränsad till 2 000 rader och 50 kolumner


Antal valda celler överstiger tillåtna 250 000
Kontakt och information

Information

Kontakt
Simon Lind
Tfn: 036-15 63 42
E-post: statistik@jordbruksverket.se
Enhet
1 000 ton eller 1 miljon liter samt Kilo eller liter per person och år
Källa
Jordbruksverket
Kvalitetsdeklaration
jo1301_kvalitet_2020
Fotnoter






Fotnoter

Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion. Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Vara
Vetemjöl
Uppgifterna från och med år 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de inte är helt jämförbara med tidigare år.
Rågmjöl
Uppgifterna från och med år 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de inte är helt jämförbara med tidigare år.
Gryn och mjöl av havre och korn m.m.
Från och med år 1998 ingår gryn av vete och råg.
Nötkött inklusive kalvkött, vara med ben
Från och med år 1995 redovisas kalvkött tillsammans med nötkött.
Fjäderfäkött, urtagen vara
Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar, dessutom har vissa ändringar gjorts i underlaget.
Kött av vilt
Uppgifterna från och med år 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de inte är helt jämförbara med tidigare år.
Inälvor
Uppgifterna från och med år 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de inte är helt jämförbara med tidigare år.
Fisk, färsk och fryst
Redovisas omräknat till hel färskvikt.
Konsumtionsmjölk, liter
Inklusive jordbrukarnas hemmaförbrukning och direktförsäljning.
Tjock grädde
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
Tunn grädde
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
Bageri- och matolja
Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
Kokosfett, friteringsfett m.m.
Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
Ägg
Uppgifterna från och med år 1994 är inte helt jämförbara med tidigare år. Från och med år 1995 ingår inte ägginnehållet i importerade och exporterade livsmedelsprodukter i beräkningarna (nettoexporten har tidigare uppgått till ca 2 miljoner kg).
Socker och sirap (vitsockervärde)
Uppgifterna från och med år 1995 är inte helt jämförbara med tidigare år.
Köksväxter, färska och frysta
Från och med år 2000 redovisas saft och juice av köksväxter tillsammans med beredda frukter och bär.
Frukter och bär, färska och frysta
Från och med år 2000 redovisas saft och juice av köksväxter tillsammans med beredda frukter och bär.
Frukter och bär, beredda
Redovisas i produktvikt.Köttsoppor ingår i beredda frukter och bär.Uppgifterna för år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år