Totalkonsumtion
Markera ditt val och tryck på knappen 'Fortsätt'. Markeringstips

För markerade variabler Markera minst ett värde måste minst ett värde väljas

Vara Markera minst ett värde

Totalt 42 Valda

Sök

Tabelluppgifter Markera minst ett värde

Totalt 2 Valda

Sök

År Markera minst ett värde

Totalt 57 Valda

Sök


Antal valda celler är:(maximalt tillåtna antal är 250 000)

Presentation på skärmen är begränsad till 2 000 rader och 50 kolumner


Antal valda celler överstiger tillåtna 250 000
Kontakt och information

Information

Enhet
1 000 ton eller 1 miljon liter samt Kilo eller liter per person och år
Kontakt
Monica Eidstedt
Tfn: 036-15 57 97
E-post: statistik@jordbruksverket.se
Källa
Jordbruksverket
Detaljerad information
jo44sm1701_beskr
Fotnoter

Fotnoter

Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion. Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Vetemjöl och rågmjöl:
Uppgifterna från och med år 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de inte är helt jämförbara med tidigare år.
Gryn och mjöl av havre och korn:
Från och med år 1998 ingår gryn av vete och råg.
Nötkött och kalvkött:
Från och med år 1995 redovisas kalvkött tillsammans med nötkött.
Fjäderfäkött:
Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar, dessutom har vissa ändringar gjorts i underlaget.
Kött av vilt och inälvor:
Uppgifterna från och med år 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de inte är helt jämförbara med tidigare år.
Fisk:
Redovisas omräknat till hel färskvikt.
Konsumtionsmjölk:
Inklusive jordbrukarnas hemmaförbrukning och direktförsäljning.
Grädde:
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
Bageri- och matolja, kokosfett m.m.:
Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
Ägg:
Uppgifterna från och med år 1994 är inte helt jämförbara med tidigare år. Från och med år 1995 ingår inte ägginnehållet i importerade och exporterade livsmedelsprodukter i beräkningarna (nettoexporten har tidigare uppgått till ca 2 miljoner kg).
Färska och frysta köttväxter samt frukter och bär:
Från och med år 2000 redovisas saft och juice av köksväxter tillsammans med beredda frukter och bär.
Beredda frukter och bär:
Redovisas i produktvikt.
Köttsoppor ingår i beredda frukter och bär.
Uppgifterna för år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
Socker och sirap:
Uppgifterna från och med år 1995 är inte helt jämförbara med tidigare år.