Till toppen

Direktkonsumtion efter Vara, Variabel och År

Tabell: Direktkonsumtion av vara. År 1960-2024

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Direktkonsumtion efter Vara, Variabel och År

 Kilo eller liter per person och år
196019701980198519901995200020052010201520202021202220232024 prel.
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk0,920,820,570,620,630,52..................
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk3,491,931,081,561,110,97..................
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk4,222,461,562,041,921,13..................
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk0,320,470,601,081,381,99..................
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk1,200,560,300,300,320,20..................
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk1,431,321,471,221,131,10..................
44 SUMMA FÄRSK FISK11,527,565,586,816,485,93..................
45-48 Filead fryst fisk1,142,392,422,182,661,961,772,893,723,672,792,442,332,051,87
49-51 Saltad, kryddad, torkad och rökt fisk2,181,941,181,010,900,691,150,761,320,900,870,750,840,700,65
52 Kaviar och andra beredningar av fiskrom0,320,600,640,710,710,970,902,001,961,071,311,280,840,830,94
53 Sillkonserv1,802,091,851,781,371,361,432,602,052,411,451,231,051,281,31
54 Fiskkonserver, andra slag (exkl. kaviar och fiskbullar)0,230,440,770,890,900,490,821,051,251,010,940,740,810,720,82
55-56 Fiskfiléer och fiskpinnar, panerade, samt annan beredd fisk (färdig-lagade fiskrätter, fiskbullar m.m.)0,401,222,302,132,762,283,263,122,552,232,012,162,402,252,04
57 SUMMA KONSERVER OCH BEREDD FISK4,936,286,806,516,695,797,569,559,137,626,586,165,945,785,77
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver0,400,771,411,511,531,90..................
59 Kräft- och blötdjur, beredda eller konserverade0,270,810,810,911,161,081,582,062,221,881,401,561,561,421,45
Direktkonsumtion av vara. År 1960-2024

Fotnoter

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.
Vara
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

Produktion inom vattenbruket ingår här.
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

Produktion inom vattenbruket ingår här.
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
 

Sparad sökning 026900d7-a06a-4809-a7e6-900e3c478dc7
Oförändrad tabell

Obs:

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.

Vara

38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

Produktion inom vattenbruket ingår här.

42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

Produktion inom vattenbruket ingår här.

58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation