Till toppen

Direktkonsumtion efter Vara, Variabel och År

Tabell: Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Direktkonsumtion efter Vara, Variabel och År

 Kilo eller liter per person och år
20152016201720182019202020212022 prel.
1 Vetemjöl8,47,77,17,06,66,86,76,8
2 Rågmjöl0,20,20,20,20,10,20,10,2
3 Mjöl från blandningar av vete och råg samt mjöl av annan spannmål0,40,40,30,30,30,30,30,3
4 Risgryn5,86,15,55,56,46,45,76,3
5 Havregryn samt gryn och flingor av annan spannmål3,64,03,33,54,14,23,73,4
6 SUMMA MJÖL OCH GRYN18,418,316,416,417,517,916,617,0
7 Mixer m.m. beredda av mjöl eller stärkelse0,30,50,30,30,30,30,40,3
8 Vällingpulver0,50,50,50,50,50,40,30,3
9 Makaroner, spagetti och liknande produkter9,59,28,99,79,610,09,711,2
10 Majsflingor, rostat ris, ostbågar, pop corn2,82,82,22,42,52,53,23,6
11 SUMMA MJÖLPRODUKTER EXKL. BRÖD OCH KONDITORIVAROR13,113,111,913,013,013,313,615,5
12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjöl3,03,53,53,23,13,23,23,0
14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)50,451,650,849,950,048,151,850,5
15 Kex, rån och torra småkakor4,24,55,56,06,07,06,65,6
16-17 Bullar, vetelängder, wienerbröd, annat mjukt kaffebröd, bakelser, tårtor, sockerkakor och övriga bakverk (inkl. crêpes, pizzor, piroger)14,213,813,415,014,413,513,915,3
18 SUMMA BRÖD OCH KONDITORIVAROR71,873,473,374,173,571,875,474,5
20 Hemslakt av kalv, gris och får0,30,30,30,30,30,30,30,3
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst12,712,712,011,711,611,011,011,5
23 Griskött, färskt och fryst15,315,114,814,813,012,712,712,5
24 Fårkött, färskt och fryst1,31,41,41,41,31,21,11,2
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst20,821,921,620,620,820,321,521,5
26 Renkött, färskt och fryst0,10,10,10,10,10,10,10,1
27 Kött av hare, älg o annat vilt1,71,71,91,92,02,11,82,0
Kött exkl. fjäderfäkött, fryst................
28 SUMMA KÖTT, FÄRSKT OCH FRYST52,253,252,150,749,147,748,649,2
29 Lever, njure och tunga0,60,60,60,60,60,60,40,4
30 Skinka, kassler och andra oblandade charkuterivaror4,44,24,13,94,54,14,14,7
31 Korv, pastejer och andra blandade charkuterivaror13,913,713,313,013,113,413,012,5
32 Köttkonserver (exkl. köttsoppor)1,21,11,01,10,90,80,70,5
33 SUMMA CHARKUTERIVAROR OCH KONSERVER (inkl. innanmat)20,019,618,918,519,118,918,318,1
36 Frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött9,79,59,59,59,88,08,18,6
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk................
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk................
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk................
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk................
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk................
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk................
44 SUMMA FÄRSK FISK................
45-48 Filead fryst fisk3,73,42,83,03,02,82,42,2
49-51 Saltad, kryddad, torkad och rökt fisk0,90,81,01,10,90,90,80,9
52 Kaviar och andra beredningar av fiskrom1,11,01,01,11,31,31,30,9
53 Sillkonserv2,42,82,32,51,41,41,21,1
54 Fiskkonserver, andra slag (exkl. kaviar och fiskbullar)1,01,00,91,01,00,90,70,8
55-56 Fiskfiléer och fiskpinnar, panerade, samt annan beredd fisk (färdig-lagade fiskrätter, fiskbullar m.m.)2,22,32,22,22,02,02,22,4
57 SUMMA KONSERVER OCH BEREDD FISK7,67,97,47,76,66,66,26,1
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver................
59 Kräft- och blötdjur, beredda eller konserverade1,92,01,81,81,71,41,61,6
60 Jordbrukarnas direktförsäljning och hemmaförbrukning av mjölk, liter0,40,40,40,30,30,30,30,3
61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter15,614,513,613,513,012,111,810,5
62 Mellanmjölk m.m. 1,0 % - 2,0 %, liter42,039,437,536,534,933,131,632,4
63 Standardmjölk >2,0 %, liter21,821,621,120,620,118,719,119,5
64/66 Syrade produkter < 1,0 %, liter5,24,34,14,13,93,53,33,4
67 Syrade produkter 1,0 % - 2,0 %, liter6,55,95,66,05,95,95,85,8
65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter19,820,018,716,316,616,415,916,7
69 SUMMA MJÖLK, liter111,3106,1100,997,394,790,087,988,5
70 Tunn grädde < 29 %2,21,61,41,11,02,72,52,6
71 Gräddfil, inkl. matyoghurt 12 %1,01,31,31,21,31,41,41,1
72 Tjock grädde >= 29 %7,67,87,17,16,53,42,82,5
73 SUMMA GRÄDDE10,810,79,89,48,87,56,76,2
74 Mjölkpulver0,00,00,00,00,00,00,00,0
75 Hårdost13,513,513,213,613,613,713,213,3
76 Smältost1,01,01,01,01,01,00,90,5
77-78 Ost, andra slag5,24,84,33,94,04,54,94,6
79 SUMMA OST19,719,218,518,618,619,219,018,3
80 Ägg11,211,911,511,712,112,011,011,8
82 Smör2,62,62,52,62,62,82,72,7
83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin6,16,16,56,36,25,96,06,2
84 Lättmargarin4,94,94,64,24,24,14,14,3
85 SUMMA SMÖR OCH MARGARIN13,613,613,613,213,012,712,813,2
87 Matolja2,31,91,51,31,91,61,81,7
88 MATFETT15,915,615,114,514,914,314,714,8
89 Morötter11,010,310,18,69,610,110,39,6
90 Övriga rotfrukter2,01,91,71,61,61,61,71,7
91 SUMMA ROTFRUKTER13,012,211,810,211,311,712,011,3
92 Gurkor6,16,76,35,76,26,26,55,7
93 Lök9,58,58,87,68,19,28,79,1
94 Purjolök1,10,91,00,90,80,80,70,7
95 Blomkål1,51,51,81,61,51,61,41,3
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål4,64,84,94,74,74,94,74,8
97 Sallad6,05,65,55,35,65,25,15,2
98 Tomater9,89,98,99,49,29,69,48,8
99 Övriga köksväxter, färska8,68,69,09,39,29,810,710,0
100 SUMMA KÖKSVÄXTER, FÄRSKA47,146,646,444,645,347,347,345,7
101-102 Rotfrukter och övriga köksväxter, frysta eller torkade6,36,26,16,16,06,05,95,9
103 Köksväxter, inlagda i ättika3,13,33,33,63,53,32,92,9
104 Köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än genom inlägggning i ättika12,413,112,712,513,013,313,013,1
106 Apelsiner, citroner och övriga citrusfrukter, färska18,018,117,414,414,314,614,913,3
107 Vindruvor2,22,12,32,12,22,22,42,3
108 Mandel och nötter, färska eller beredda3,33,33,23,13,03,22,93,2
109 Äpplen och päron, färska13,412,912,111,811,812,011,811,3
110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska3,23,13,22,82,92,42,42,2
111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska26,627,228,125,525,427,525,924,3
112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska3,63,43,43,43,63,63,33,1
113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta1,51,41,41,41,41,41,41,4
114 Russin, fikon, dadlar och andra torkade frukter1,31,31,21,31,11,21,11,1
115 Frukter och bär, hela i stycken eller mosade, konserver och andra förpackningar3,33,53,53,73,73,42,93,4
116 Sylter, marmelader, fruktmos och geléer, beredda genom kokning7,35,85,75,35,45,14,84,7
117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött3,63,43,32,92,73,03,13,0
119-120 Saft och juice av köksväxter, frukter och bär, naturlig, även konc., liter22,918,819,018,917,717,416,214,6
122 Potatis färsk45,147,146,646,446,545,945,946,3
123 Potatis- och rotmospulver0,30,30,30,30,30,30,30,3
124 Potatisstärkelse (potatismjöl)0,10,10,10,10,10,10,10,1
125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter8,88,38,58,58,48,58,48,3
126 Konservpotatis0,20,20,20,20,20,10,10,1
127 Andra beredda potatisprodukter (chips)2,01,91,92,02,02,12,22,1
129 Bitsocker0,50,50,50,50,40,40,50,5
130 Strö-, farin-, flor- och pärlsocker5,25,44,84,64,44,54,74,7
131 Sirap0,20,20,20,20,20,20,20,2
133 Kaffe, rostat7,58,37,67,67,87,76,57,1
134 Te0,30,30,30,30,30,30,30,2
135 Kaffe- och teextrakt (t.ex. snabbkaffe)0,20,30,20,30,50,50,40,6
136 Kakaopulver, osötat0,40,50,40,50,30,20,30,3
137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser2,02,22,22,12,52,22,62,4
139 Honung0,80,70,70,70,80,70,70,7
140 Choklad och konfektyrvaror14,315,415,115,515,516,015,816,3
141 Såser inkl. majonnäs och andra för smaksättning avsedda preparat15,016,615,916,516,615,815,716,9
142 Glass inkl. mixer innehållande fett, liter9,09,29,19,09,09,19,19,1
143 Glass ej innehållande fett (saftis), liter0,60,50,40,50,40,50,50,4
144 SUMMA GLASS, liter9,69,79,59,49,49,69,59,5
145 Kryddor inkl. senap1,81,91,91,72,02,02,12,1
146 Salt1,01,01,01,01,01,01,01,0
148 Läskedrycker cider m.m., liter90,396,989,198,197,291,995,7109,5
149 Mineralvatten och kolsyrat vatten, utan tillsats av socker eller aromämne, liter7,57,46,46,55,04,54,65,0
150 SUMMA LÄSKEDRYCKER OCH MINERALVATTEN, liter97,8104,495,5104,6102,296,4100,3114,4
151 Lättöl < 2,25 %, liter2,22,11,91,81,61,51,41,3
152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter12,812,711,910,910,510,29,99,4
Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter................
153 SUMMA MALTDRYCKER, liter15,014,813,812,712,111,711,310,7
154 SUMMA MALT OCH KOLSYRADE LÄSKEDRYCKER SAMT MINERALVATTEN, liter112,8119,1109,3117,3114,2108,2111,6125,1
156 Starköl, liter32,833,132,234,233,934,135,235,7
157 Vin, liter23,823,723,423,823,624,624,924,6
158 Spritdrycker, liter2,42,52,52,52,62,93,13,1
Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022

Fotnoter

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.
Vara
12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjöl
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
20 Hemslakt av kalv, gris och får
Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
23 Griskött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
23 Griskött, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
24 Fårkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.
26 Renkött, färskt och fryst
Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter
Inklusive skummjölk åren 1960–1975.
65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter
Exklusive import av frukt- och bäryoghurt före år 1988. Uppgiften för år 1960 avser samtliga syrade produkter.
70 Tunn grädde < 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
72 Tjock grädde >= 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
75 Hårdost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
76 Smältost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
77-78 Ost, andra slag
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
79 SUMMA OST
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
82 Smör
Fram till och med 1979 redovisades Bregott tillsammans med Smör, från och med 1980 ingår Bregott i Hushållsmargarin.
83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin
Från och med år 1980 ingår Bregott, tidigare redovisades det tillsammans med Smör. Exklusive lättmargarin från och med år 1975.
87 Matolja
Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
92 Gurkor
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
93 Lök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
94 Purjolök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
95 Blomkål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
97 Sallad
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
97 Sallad
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
98 Tomater
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
99 Övriga köksväxter, färska
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
99 Övriga köksväxter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
109 Äpplen och päron, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött
Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor. Förändrat underlag från och med år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.
122 Potatis färsk
Inklusive konsumtion av skalad potatis.
125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1963.
126 Konservpotatis
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1961.
127 Andra beredda potatisprodukter (chips)
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1965.
137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser
Uppgifterna för åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
148 Läskedrycker cider m.m., liter
Inklusive mineralvatten och kolsyrat vatten med tillsats av socker och aromämnen.
151 Lättöl < 2,25 %, liter
Svagdricka ingår.
152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter
Beräknad uppgift. Inhemsk produktion + beräknad import/export.
Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter
Uppgifterna avser försäljning av spritdrycker i detaljhandel och servering.
 

Sparad sökning 02b26b71-8575-4cde-91d4-bbbfc7835297
Fast starttid 55 och alla efterkommande tidsperioder

Obs:

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.

Vara

12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjöl

Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.

14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)

Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.

20 Hemslakt av kalv, gris och får

Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.

22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

23 Griskött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

23 Griskött, färskt och fryst

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

24 Fårkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

25 Fjäderfäkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

25 Fjäderfäkött, färskt och fryst

Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.

26 Renkött, färskt och fryst

Från och med år 1986 ingår fryst renkött.

38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Produktion inom vattenbruket ingår här.

42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk

Produktion inom vattenbruket ingår här.

58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter

Inklusive skummjölk åren 1960–1975.

65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter

Exklusive import av frukt- och bäryoghurt före år 1988. Uppgiften för år 1960 avser samtliga syrade produkter.

70 Tunn grädde < 29 %

Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.

72 Tjock grädde >= 29 %

Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.

75 Hårdost

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

76 Smältost

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

77-78 Ost, andra slag

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

79 SUMMA OST

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

82 Smör

Fram till och med 1979 redovisades Bregott tillsammans med Smör, från och med 1980 ingår Bregott i Hushållsmargarin.

83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin

Från och med år 1980 ingår Bregott, tidigare redovisades det tillsammans med Smör. Exklusive lättmargarin från och med år 1975.

87 Matolja

Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.

92 Gurkor

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

93 Lök

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

94 Purjolök

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

95 Blomkål

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål

Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).

96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

97 Sallad

Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).

97 Sallad

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

98 Tomater

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

99 Övriga köksväxter, färska

Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).

99 Övriga köksväxter, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

109 Äpplen och päron, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött

Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor. Förändrat underlag från och med år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.

122 Potatis färsk

Inklusive konsumtion av skalad potatis.

125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter

Redovisas som färsk potatis åren 1960–1963.

126 Konservpotatis

Redovisas som färsk potatis åren 1960–1961.

127 Andra beredda potatisprodukter (chips)

Redovisas som färsk potatis åren 1960–1965.

137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser

Uppgifterna för åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

148 Läskedrycker cider m.m., liter

Inklusive mineralvatten och kolsyrat vatten med tillsats av socker och aromämnen.

151 Lättöl < 2,25 %, liter

Svagdricka ingår.

152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter

Beräknad uppgift. Inhemsk produktion + beräknad import/export.

Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter

Uppgifterna avser försäljning av spritdrycker i detaljhandel och servering.
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation