Till toppen
Hoppa till huvudinnehåll
Så använder du statistikdatabasen
/
Jordbruksverkets statistikdatabas
/
Konsumtion av livsmedel
/
Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022
Välj tabell
Välj variabel
Visa tabell
Direktkonsumtion efter Vara, Variabel och År
Tabell: Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022
Resultat
Om tabellen
Kontakt
Simon Lind
Telefon: 036-15 63 42
E-post:
statistik@jordbruksverket.se
Enhet
Kilo eller liter per person och år:
Kilo eller liter per person
Källa
Jordbruksverket
Kvalitetsdeklaration
jo1301_kd_2023-tga
Visa resultat som...
Tabell - Layout 1
Tabell - Layout 2
Tabell - Sorterad
Diagram - Kolumn
Diagram - Staplad kolumn
Diagram - Staplad kolumn 100%
Diagram - Liggande stapel
Diagram - Staplad liggande stapel
Diagram - Staplad liggande stapel 100%
Diagram - Linje
Diagram - Kolumn och linje
Diagram - Befolkningspyramid
Diagram - Paj
Diagram - Area
Diagram - Staplad area
Diagram - Staplad area 100%
Diagram - Punkt
Diagram - Radar
Ändra och beräkna
Spara resultat som...
PX-fil
Tabbavgränsad med rubrik
Tabbavgränsad utan rubrik
Kommaavgränsad med rubrik
Kommaavgränsad utan rubrik
Blankstegsavgränsad med rubrik
Blankstegsavgränsad utan rubrik
Semikolonavgränsad med rubrik
Semikolonavgränsad utan rubrik
Relationstabell som textfil (txt)
Excel (xlsx)
Excel (xlsx) med kod och text
JSON-stat fil (json)
JSON-stat 2 fil (json)
Html5 tabell (htm)
Json fil (json)
Spara sökningen
Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?
Uppdatera sökningen med rullande starttidpunkt och oförändrat antal tidsperioder
Uppdatera sökningen med fast starttidpunkt och tillagda nya tidsperioder
Uppdatera inte sökningen utan visa samma tidsperioder som på skärmen
Visa resultatet som (obligatorisk):
Välj format
Som det visas på skärmen
PX-fil
Tabbavgränsad med rubrik
Tabbavgränsad utan rubrik
Kommaavgränsad med rubrik
Kommaavgränsad utan rubrik
Blankstegsavgränsad med rubrik
Blankstegsavgränsad utan rubrik
Semikolonavgränsad med rubrik
Semikolonavgränsad utan rubrik
Relationstabell som textfil (txt)
Excel (xlsx)
Excel (xlsx) med kod och text
JSON-stat fil (json)
JSON-stat 2 fil (json)
Html5 tabell (htm)
Json fil (json)
Uppdateringsalternativ:
Format:
Du kan komma tillbaka till den sparade sökningen med denna länk
Tabellinställningar
Vilka rader ska visas?
Visa alla rader
Dölj rader med endast nollor
Dölj rader med endast nollor eller '-'
Dölj rader med endast punkter
Dölj rader med endast nollor, '-' eller punkter
Direktkonsumtion efter Vara, Variabel och År
Kilo eller liter per person och år
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022 prel.
1 Vetemjöl
8,4
7,7
7,1
7,0
6,6
6,8
6,7
6,8
2 Rågmjöl
0,2
0,2
0,2
0,2
0,1
0,2
0,1
0,2
3 Mjöl från blandningar av vete och råg samt mjöl av annan spannmål
0,4
0,4
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
4 Risgryn
5,8
6,1
5,5
5,5
6,4
6,4
5,7
6,3
5 Havregryn samt gryn och flingor av annan spannmål
3,6
4,0
3,3
3,5
4,1
4,2
3,7
3,4
6 SUMMA MJÖL OCH GRYN
18,4
18,3
16,4
16,4
17,5
17,9
16,6
17,0
7 Mixer m.m. beredda av mjöl eller stärkelse
0,3
0,5
0,3
0,3
0,3
0,3
0,4
0,3
8 Vällingpulver
0,5
0,5
0,5
0,5
0,5
0,4
0,3
0,3
9 Makaroner, spagetti och liknande produkter
9,5
9,2
8,9
9,7
9,6
10,0
9,7
11,2
10 Majsflingor, rostat ris, ostbågar, pop corn
2,8
2,8
2,2
2,4
2,5
2,5
3,2
3,6
11 SUMMA MJÖLPRODUKTER EXKL. BRÖD OCH KONDITORIVAROR
13,1
13,1
11,9
13,0
13,0
13,3
13,6
15,5
12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjöl
3,0
3,5
3,5
3,2
3,1
3,2
3,2
3,0
14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)
50,4
51,6
50,8
49,9
50,0
48,1
51,8
50,5
15 Kex, rån och torra småkakor
4,2
4,5
5,5
6,0
6,0
7,0
6,6
5,6
16-17 Bullar, vetelängder, wienerbröd, annat mjukt kaffebröd, bakelser, tårtor, sockerkakor och övriga bakverk (inkl. crêpes, pizzor, piroger)
14,2
13,8
13,4
15,0
14,4
13,5
13,9
15,3
18 SUMMA BRÖD OCH KONDITORIVAROR
71,8
73,4
73,3
74,1
73,5
71,8
75,4
74,5
20 Hemslakt av kalv, gris och får
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
12,7
12,7
12,0
11,7
11,6
11,0
11,0
11,5
23 Griskött, färskt och fryst
15,3
15,1
14,8
14,8
13,0
12,7
12,7
12,5
24 Fårkött, färskt och fryst
1,3
1,4
1,4
1,4
1,3
1,2
1,1
1,2
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
20,8
21,9
21,6
20,6
20,8
20,3
21,5
21,5
26 Renkött, färskt och fryst
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
27 Kött av hare, älg o annat vilt
1,7
1,7
1,9
1,9
2,0
2,1
1,8
2,0
Kött exkl. fjäderfäkött, fryst
..
..
..
..
..
..
..
..
28 SUMMA KÖTT, FÄRSKT OCH FRYST
52,2
53,2
52,1
50,7
49,1
47,7
48,6
49,2
29 Lever, njure och tunga
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
0,4
0,4
30 Skinka, kassler och andra oblandade charkuterivaror
4,4
4,2
4,1
3,9
4,5
4,1
4,1
4,7
31 Korv, pastejer och andra blandade charkuterivaror
13,9
13,7
13,3
13,0
13,1
13,4
13,0
12,5
32 Köttkonserver (exkl. köttsoppor)
1,2
1,1
1,0
1,1
0,9
0,8
0,7
0,5
33 SUMMA CHARKUTERIVAROR OCH KONSERVER (inkl. innanmat)
20,0
19,6
18,9
18,5
19,1
18,9
18,3
18,1
36 Frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött
9,7
9,5
9,5
9,5
9,8
8,0
8,1
8,6
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk
..
..
..
..
..
..
..
..
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk
..
..
..
..
..
..
..
..
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk
..
..
..
..
..
..
..
..
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
..
..
..
..
..
..
..
..
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk
..
..
..
..
..
..
..
..
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
..
..
..
..
..
..
..
..
44 SUMMA FÄRSK FISK
..
..
..
..
..
..
..
..
45-48 Filead fryst fisk
3,7
3,4
2,8
3,0
3,0
2,8
2,4
2,2
49-51 Saltad, kryddad, torkad och rökt fisk
0,9
0,8
1,0
1,1
0,9
0,9
0,8
0,9
52 Kaviar och andra beredningar av fiskrom
1,1
1,0
1,0
1,1
1,3
1,3
1,3
0,9
53 Sillkonserv
2,4
2,8
2,3
2,5
1,4
1,4
1,2
1,1
54 Fiskkonserver, andra slag (exkl. kaviar och fiskbullar)
1,0
1,0
0,9
1,0
1,0
0,9
0,7
0,8
55-56 Fiskfiléer och fiskpinnar, panerade, samt annan beredd fisk (färdig-lagade fiskrätter, fiskbullar m.m.)
2,2
2,3
2,2
2,2
2,0
2,0
2,2
2,4
57 SUMMA KONSERVER OCH BEREDD FISK
7,6
7,9
7,4
7,7
6,6
6,6
6,2
6,1
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver
..
..
..
..
..
..
..
..
59 Kräft- och blötdjur, beredda eller konserverade
1,9
2,0
1,8
1,8
1,7
1,4
1,6
1,6
60 Jordbrukarnas direktförsäljning och hemmaförbrukning av mjölk, liter
0,4
0,4
0,4
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter
15,6
14,5
13,6
13,5
13,0
12,1
11,8
10,5
62 Mellanmjölk m.m. 1,0 % - 2,0 %, liter
42,0
39,4
37,5
36,5
34,9
33,1
31,6
32,4
63 Standardmjölk >2,0 %, liter
21,8
21,6
21,1
20,6
20,1
18,7
19,1
19,5
64/66 Syrade produkter < 1,0 %, liter
5,2
4,3
4,1
4,1
3,9
3,5
3,3
3,4
67 Syrade produkter 1,0 % - 2,0 %, liter
6,5
5,9
5,6
6,0
5,9
5,9
5,8
5,8
65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter
19,8
20,0
18,7
16,3
16,6
16,4
15,9
16,7
69 SUMMA MJÖLK, liter
111,3
106,1
100,9
97,3
94,7
90,0
87,9
88,5
70 Tunn grädde < 29 %
2,2
1,6
1,4
1,1
1,0
2,7
2,5
2,6
71 Gräddfil, inkl. matyoghurt 12 %
1,0
1,3
1,3
1,2
1,3
1,4
1,4
1,1
72 Tjock grädde >= 29 %
7,6
7,8
7,1
7,1
6,5
3,4
2,8
2,5
73 SUMMA GRÄDDE
10,8
10,7
9,8
9,4
8,8
7,5
6,7
6,2
74 Mjölkpulver
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
75 Hårdost
13,5
13,5
13,2
13,6
13,6
13,7
13,2
13,3
76 Smältost
1,0
1,0
1,0
1,0
1,0
1,0
0,9
0,5
77-78 Ost, andra slag
5,2
4,8
4,3
3,9
4,0
4,5
4,9
4,6
79 SUMMA OST
19,7
19,2
18,5
18,6
18,6
19,2
19,0
18,3
80 Ägg
11,2
11,9
11,5
11,7
12,1
12,0
11,0
11,8
82 Smör
2,6
2,6
2,5
2,6
2,6
2,8
2,7
2,7
83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin
6,1
6,1
6,5
6,3
6,2
5,9
6,0
6,2
84 Lättmargarin
4,9
4,9
4,6
4,2
4,2
4,1
4,1
4,3
85 SUMMA SMÖR OCH MARGARIN
13,6
13,6
13,6
13,2
13,0
12,7
12,8
13,2
87 Matolja
2,3
1,9
1,5
1,3
1,9
1,6
1,8
1,7
88 MATFETT
15,9
15,6
15,1
14,5
14,9
14,3
14,7
14,8
89 Morötter
11,0
10,3
10,1
8,6
9,6
10,1
10,3
9,6
90 Övriga rotfrukter
2,0
1,9
1,7
1,6
1,6
1,6
1,7
1,7
91 SUMMA ROTFRUKTER
13,0
12,2
11,8
10,2
11,3
11,7
12,0
11,3
92 Gurkor
6,1
6,7
6,3
5,7
6,2
6,2
6,5
5,7
93 Lök
9,5
8,5
8,8
7,6
8,1
9,2
8,7
9,1
94 Purjolök
1,1
0,9
1,0
0,9
0,8
0,8
0,7
0,7
95 Blomkål
1,5
1,5
1,8
1,6
1,5
1,6
1,4
1,3
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
4,6
4,8
4,9
4,7
4,7
4,9
4,7
4,8
97 Sallad
6,0
5,6
5,5
5,3
5,6
5,2
5,1
5,2
98 Tomater
9,8
9,9
8,9
9,4
9,2
9,6
9,4
8,8
99 Övriga köksväxter, färska
8,6
8,6
9,0
9,3
9,2
9,8
10,7
10,0
100 SUMMA KÖKSVÄXTER, FÄRSKA
47,1
46,6
46,4
44,6
45,3
47,3
47,3
45,7
101-102 Rotfrukter och övriga köksväxter, frysta eller torkade
6,3
6,2
6,1
6,1
6,0
6,0
5,9
5,9
103 Köksväxter, inlagda i ättika
3,1
3,3
3,3
3,6
3,5
3,3
2,9
2,9
104 Köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än genom inlägggning i ättika
12,4
13,1
12,7
12,5
13,0
13,3
13,0
13,1
106 Apelsiner, citroner och övriga citrusfrukter, färska
18,0
18,1
17,4
14,4
14,3
14,6
14,9
13,3
107 Vindruvor
2,2
2,1
2,3
2,1
2,2
2,2
2,4
2,3
108 Mandel och nötter, färska eller beredda
3,3
3,3
3,2
3,1
3,0
3,2
2,9
3,2
109 Äpplen och päron, färska
13,4
12,9
12,1
11,8
11,8
12,0
11,8
11,3
110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska
3,2
3,1
3,2
2,8
2,9
2,4
2,4
2,2
111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska
26,6
27,2
28,1
25,5
25,4
27,5
25,9
24,3
112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska
3,6
3,4
3,4
3,4
3,6
3,6
3,3
3,1
113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta
1,5
1,4
1,4
1,4
1,4
1,4
1,4
1,4
114 Russin, fikon, dadlar och andra torkade frukter
1,3
1,3
1,2
1,3
1,1
1,2
1,1
1,1
115 Frukter och bär, hela i stycken eller mosade, konserver och andra förpackningar
3,3
3,5
3,5
3,7
3,7
3,4
2,9
3,4
116 Sylter, marmelader, fruktmos och geléer, beredda genom kokning
7,3
5,8
5,7
5,3
5,4
5,1
4,8
4,7
117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött
3,6
3,4
3,3
2,9
2,7
3,0
3,1
3,0
119-120 Saft och juice av köksväxter, frukter och bär, naturlig, även konc., liter
22,9
18,8
19,0
18,9
17,7
17,4
16,2
14,6
122 Potatis färsk
45,1
47,1
46,6
46,4
46,5
45,9
45,9
46,3
123 Potatis- och rotmospulver
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
124 Potatisstärkelse (potatismjöl)
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
0,1
125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter
8,8
8,3
8,5
8,5
8,4
8,5
8,4
8,3
126 Konservpotatis
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,1
0,1
0,1
127 Andra beredda potatisprodukter (chips)
2,0
1,9
1,9
2,0
2,0
2,1
2,2
2,1
129 Bitsocker
0,5
0,5
0,5
0,5
0,4
0,4
0,5
0,5
130 Strö-, farin-, flor- och pärlsocker
5,2
5,4
4,8
4,6
4,4
4,5
4,7
4,7
131 Sirap
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
0,2
133 Kaffe, rostat
7,5
8,3
7,6
7,6
7,8
7,7
6,5
7,1
134 Te
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,3
0,2
135 Kaffe- och teextrakt (t.ex. snabbkaffe)
0,2
0,3
0,2
0,3
0,5
0,5
0,4
0,6
136 Kakaopulver, osötat
0,4
0,5
0,4
0,5
0,3
0,2
0,3
0,3
137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser
2,0
2,2
2,2
2,1
2,5
2,2
2,6
2,4
139 Honung
0,8
0,7
0,7
0,7
0,8
0,7
0,7
0,7
140 Choklad och konfektyrvaror
14,3
15,4
15,1
15,5
15,5
16,0
15,8
16,3
141 Såser inkl. majonnäs och andra för smaksättning avsedda preparat
15,0
16,6
15,9
16,5
16,6
15,8
15,7
16,9
142 Glass inkl. mixer innehållande fett, liter
9,0
9,2
9,1
9,0
9,0
9,1
9,1
9,1
143 Glass ej innehållande fett (saftis), liter
0,6
0,5
0,4
0,5
0,4
0,5
0,5
0,4
144 SUMMA GLASS, liter
9,6
9,7
9,5
9,4
9,4
9,6
9,5
9,5
145 Kryddor inkl. senap
1,8
1,9
1,9
1,7
2,0
2,0
2,1
2,1
146 Salt
1,0
1,0
1,0
1,0
1,0
1,0
1,0
1,0
148 Läskedrycker cider m.m., liter
90,3
96,9
89,1
98,1
97,2
91,9
95,7
109,5
149 Mineralvatten och kolsyrat vatten, utan tillsats av socker eller aromämne, liter
7,5
7,4
6,4
6,5
5,0
4,5
4,6
5,0
150 SUMMA LÄSKEDRYCKER OCH MINERALVATTEN, liter
97,8
104,4
95,5
104,6
102,2
96,4
100,3
114,4
151 Lättöl < 2,25 %, liter
2,2
2,1
1,9
1,8
1,6
1,5
1,4
1,3
152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter
12,8
12,7
11,9
10,9
10,5
10,2
9,9
9,4
Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter
..
..
..
..
..
..
..
..
153 SUMMA MALTDRYCKER, liter
15,0
14,8
13,8
12,7
12,1
11,7
11,3
10,7
154 SUMMA MALT OCH KOLSYRADE LÄSKEDRYCKER SAMT MINERALVATTEN, liter
112,8
119,1
109,3
117,3
114,2
108,2
111,6
125,1
156 Starköl, liter
32,8
33,1
32,2
34,2
33,9
34,1
35,2
35,7
157 Vin, liter
23,8
23,7
23,4
23,8
23,6
24,6
24,9
24,6
158 Spritdrycker, liter
2,4
2,5
2,5
2,5
2,6
2,9
3,1
3,1
Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022
Fotnoter
Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.
Vara
12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjöl
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
20 Hemslakt av kalv, gris och får
Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
23 Griskött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
23 Griskött, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
24 Fårkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.
26 Renkött, färskt och fryst
Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter
Inklusive skummjölk åren 1960–1975.
65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter
Exklusive import av frukt- och bäryoghurt före år 1988. Uppgiften för år 1960 avser samtliga syrade produkter.
70 Tunn grädde < 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
72 Tjock grädde >= 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
75 Hårdost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
76 Smältost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
77-78 Ost, andra slag
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
79 SUMMA OST
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
82 Smör
Fram till och med 1979 redovisades Bregott tillsammans med Smör, från och med 1980 ingår Bregott i Hushållsmargarin.
83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin
Från och med år 1980 ingår Bregott, tidigare redovisades det tillsammans med Smör. Exklusive lättmargarin från och med år 1975.
87 Matolja
Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
92 Gurkor
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
93 Lök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
94 Purjolök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
95 Blomkål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
97 Sallad
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
97 Sallad
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
98 Tomater
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
99 Övriga köksväxter, färska
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
99 Övriga köksväxter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
109 Äpplen och päron, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött
Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor. Förändrat underlag från och med år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.
122 Potatis färsk
Inklusive konsumtion av skalad potatis.
125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1963.
126 Konservpotatis
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1961.
127 Andra beredda potatisprodukter (chips)
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1965.
137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser
Uppgifterna för åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
148 Läskedrycker cider m.m., liter
Inklusive mineralvatten och kolsyrat vatten med tillsats av socker och aromämnen.
151 Lättöl < 2,25 %, liter
Svagdricka ingår.
152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter
Beräknad uppgift. Inhemsk produktion + beräknad import/export.
Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter
Uppgifterna avser försäljning av spritdrycker i detaljhandel och servering.
Sparad sökning 02b26b71-8575-4cde-91d4-bbbfc7835297
Fast starttid 55 och alla efterkommande tidsperioder
Obs:
Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.
Vara
12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjöl
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)
Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.
20 Hemslakt av kalv, gris och får
Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
23 Griskött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
23 Griskött, färskt och fryst
Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
24 Fårkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.
26 Renkött, färskt och fryst
Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk
Produktion inom vattenbruket ingår här.
58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver
Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.
61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter
Inklusive skummjölk åren 1960–1975.
65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter
Exklusive import av frukt- och bäryoghurt före år 1988. Uppgiften för år 1960 avser samtliga syrade produkter.
70 Tunn grädde < 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
72 Tjock grädde >= 29 %
Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
75 Hårdost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
76 Smältost
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
77-78 Ost, andra slag
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
79 SUMMA OST
Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
82 Smör
Fram till och med 1979 redovisades Bregott tillsammans med Smör, från och med 1980 ingår Bregott i Hushållsmargarin.
83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin
Från och med år 1980 ingår Bregott, tidigare redovisades det tillsammans med Smör. Exklusive lättmargarin från och med år 1975.
87 Matolja
Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
92 Gurkor
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
93 Lök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
94 Purjolök
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
95 Blomkål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
97 Sallad
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
97 Sallad
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
98 Tomater
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
99 Övriga köksväxter, färska
Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).
99 Övriga köksväxter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
109 Äpplen och päron, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta
Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.
117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött
Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor. Förändrat underlag från och med år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.
122 Potatis färsk
Inklusive konsumtion av skalad potatis.
125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1963.
126 Konservpotatis
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1961.
127 Andra beredda potatisprodukter (chips)
Redovisas som färsk potatis åren 1960–1965.
137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser
Uppgifterna för åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.
148 Läskedrycker cider m.m., liter
Inklusive mineralvatten och kolsyrat vatten med tillsats av socker och aromämnen.
151 Lättöl < 2,25 %, liter
Svagdricka ingår.
152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter
Beräknad uppgift. Inhemsk produktion + beräknad import/export.
Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter
Uppgifterna avser försäljning av spritdrycker i detaljhandel och servering.
Gör denna tabell tillgänglig i Din applikation
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation
URL:
JSON fråga:
{ "query": [ { "code": "Variabel", "selection": { "filter": "item", "values": [ "1" ] } }, { "code": "År", "selection": { "filter": "item", "values": [ "55", "56", "57", "58", "59", "60", "61", "62" ] } } ], "response": { "format": "px" } }
Mer information