Till toppen

Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder efter År, Variabel och Djurslag

Tabell: Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder. År 2009-2023

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder efter År, Variabel och Djurslag

 Antal slaktade hela kropparKvantitet, ton
Tackor och baggarLammTackor och baggarLamm
20156 75249 992195936
20167 48949 378213924
20178 27347 052232877
20189 29050 327254933
20198 16644 943227837
20206 82442 490193801
20216 35138 509182740
20225 94135 877170684
20235 46831 335157595
Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder. År 2009-2023

Fotnoter

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion.
Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en
producent som är omställd till ekologiskt produktion. Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs
med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara
Defintioner av djurslag:
Ungtjur: Ålder under 2 år
Yngre tjur: Ålder över 2 år
Slakt av slaktkycklingar:
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
År Medelslaktvikt
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019-2021: 1,97 kg
2022-2023: 1,90 kg
 

Sparad sökning 42bfea06-ba3c-4219-9e1f-8992b419c6c3
Fast starttid 6 och alla efterkommande tidsperioder

Obs:

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion. Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en
producent som är omställd till ekologiskt produktion. Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs
med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara
Defintioner av djurslag:
Ungtjur: Ålder under 2 år
Yngre tjur: Ålder över 2 år
Slakt av slaktkycklingar:
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
År Medelslaktvikt
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019-2021: 1,97 kg
2022-2023: 1,90 kg
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation