Till toppen

Direktkonsumtion av vara. År 1960-2022

Välj variabler

Obligatoriskt

Valda 1 Totalt 2

Obligatoriskt
Fält för sökning efter ett specifikt värde i en lista. Det här är exempel på värden som du kan söka efter.1 Vetemjöl , 2 Rågmjöl , 3 Mjöl från blandningar av vete och råg samt mjöl av annan spannmål ,

Valda 0 Totalt 132

Obligatoriskt
Fält för sökning efter ett specifikt värde i en lista. Det här är exempel på värden som du kan söka efter.1960 , 1961 , 1962 ,

Valda 1 Totalt 63

Antal valda celler är:
(maximalt tillåtna antal är 100 000)

Presentation på skärmen är begränsad till 2 000 rader och 50 kolumner

Antal valda celler överstiger tillåtna 100 000

Obs:

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.

Vara

12-13 Knäckebröd, flatbröd, skorpor och skorpmjöl

Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.

14 Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)

Inklusive ströbröd framställt av knäckebröd. Från och med år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd. Från och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl tillsammans med knäckebröd och flatbröd.

20 Hemslakt av kalv, gris och får

Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.

22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

23 Griskött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

23 Griskött, färskt och fryst

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

24 Fårkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

25 Fjäderfäkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

25 Fjäderfäkött, färskt och fryst

Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.

26 Renkött, färskt och fryst

Från och med år 1986 ingår fryst renkött.

38 Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

39 Torskfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

40 Sillfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

41 Laxfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Produktion inom vattenbruket ingår här.

42 Annan, saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

43 Sötvattensfisk, hel, styckad eller filead färsk

Produktion inom vattenbruket ingår här.

58 Kräft- och blötdjur, färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver

Från och med år 2000 redovisas inte konsumtionen av färsk fisk samt kräft- och blötdjur (färska, frysta, saltade och torkade) på grund av att dataunderlaget anses alltför osäkert.

61 Lättmjölk samt minimjölk <1,0%, liter

Inklusive skummjölk åren 1960–1975.

65/68 Syrade produkter > 2,0 %, liter

Exklusive import av frukt- och bäryoghurt före år 1988. Uppgiften för år 1960 avser samtliga syrade produkter.

70 Tunn grädde < 29 %

Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.

72 Tjock grädde >= 29 %

Från och med år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.

75 Hårdost

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

76 Smältost

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

77-78 Ost, andra slag

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

79 SUMMA OST

Uppgifterna åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

82 Smör

Fram till och med 1979 redovisades Bregott tillsammans med Smör, från och med 1980 ingår Bregott i Hushållsmargarin.

83 Hushållsmarg. exkl. lättmargarin

Från och med år 1980 ingår Bregott, tidigare redovisades det tillsammans med Smör. Exklusive lättmargarin från och med år 1975.

87 Matolja

Uppgifterna från och med år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.

92 Gurkor

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

93 Lök

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

94 Purjolök

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

95 Blomkål

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål

Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).

96 Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

97 Sallad

Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).

97 Sallad

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

98 Tomater

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

99 Övriga köksväxter, färska

Från och med år 2005 redovisas salladskål tillsammans med Övriga färska köksväxter (vara 99), åren 1995–2004 tillsammans med vitkål, rödkål, brysselkål m.m.(vara 96) och dessförinnan tillsammans med sallad (vara 97).

99 Övriga köksväxter, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

109 Äpplen och päron, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

110 Körsbär, persikor, plommon och liknande stenfrukter, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

111 Bananer, meloner och övriga frukter, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

112 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

113 Jordgubbar, hallon, sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta

Producenternas hemmaförbrukning ingår inte från och med år 1988.

117-118 Soppor och buljonger innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött

Uppgifterna avser såväl torkade som färdiga soppor. Förändrat underlag från och med år 2005 vilket gör att tidigare års siffror inte är helt jämförbara.

122 Potatis färsk

Inklusive konsumtion av skalad potatis.

125 Kylda och djupfrysta potatisprodukter

Redovisas som färsk potatis åren 1960–1963.

126 Konservpotatis

Redovisas som färsk potatis åren 1960–1961.

127 Andra beredda potatisprodukter (chips)

Redovisas som färsk potatis åren 1960–1965.

137 Kakaopulver, sötat samt drick-choklad och chokladsåser

Uppgifterna för åren 1960–1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats för senare år.

148 Läskedrycker cider m.m., liter

Inklusive mineralvatten och kolsyrat vatten med tillsats av socker och aromämnen.

151 Lättöl < 2,25 %, liter

Svagdricka ingår.

152 Öl 2,25 - 3,5 %, liter

Beräknad uppgift. Inhemsk produktion + beräknad import/export.

Öl (mellanöl) 3,5 - 4,5 %, liter

Uppgifterna avser försäljning av spritdrycker i detaljhandel och servering.