Till toppen

Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent efter År, Djurslag och Variabel

Tabell: Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent. År 2009-2023

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent efter År, Djurslag och Variabel

 Slaktkyckling
Andel ekologiskt slaktade hela kroppar, procentAndel ekologisk slakt av total vikt, procent
20150,30,4
20160,71,0
20170,91,1
20180,70,8
20190,70,9
20200,70,9
20210,60,8
20220,60,8
20230,50,6
Andel ekologisk slakt av den totala slakten i procent. År 2009-2023

Fotnoter

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion.
Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en producent som är omställd till ekologiskt produktion.
Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara.
Djurslag
Slaktkyckling
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019: 1,97 kg
2020: 1,97 kg
2021: 1,97 kg
 

Sparad sökning 9bbe0f3e-74b3-48e9-a461-cded86cb26c5
Fast starttid 6 och alla efterkommande tidsperioder

Obs:

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion. Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en producent som är omställd till ekologiskt produktion.
Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara.

Djurslag

Slaktkyckling

Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019: 1,97 kg
2020: 1,97 kg
2021: 1,97 kg
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation