Till toppen

Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder efter Djurslag, Variabel och År

Tabell: Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder. År 2009-2024

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder efter Djurslag, Variabel och År

 Kvantitet, ton
2010201520202021202220232024
Mellankalv20119814512211810088
Summa Kalv21120315012411910188
Stut2 2542 6293 2273 2063 0672 8502 578
Äldre tjur262354461421419390356
Ungtjur3 9814 1463 7823 6703 4053 3682 691
Yngre tjur616846925848740683653
Summa Tjur4 8585 3465 1684 9394 5644 4413 700
Kviga2 1553 2753 9663 8183 8843 6133 220
Ko4 5685 7517 3606 8396 8426 0685 137
Ungko1 2171 6831 9821 8271 8271 6661 499
Summa Ko5 7857 4339 3428 6658 6697 7336 636
Summa Nötkreatur15 26318 88721 85320 75220 30318 73816 221
Slaktgrisar3 2804 3266 3116 3886 0644 4262 283
Suggor102176208235277188134
Galtar och unggrisar..34342929208
Summa Gris3 5244 5376 5536 6526 3714 6352 424
Tackor och baggar136195193182170157143
Lamm692936801740684595482
Summa Får och lamm8281 131993922854752625
Slaktkyckling4075201 4201 3181 2761 0501 033
Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder. År 2009-2024

Fotnoter

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion.
Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en
producent som är omställd till ekologiskt produktion. Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs
med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara
Defintioner av djurslag:
Ungtjur: Ålder under 2 år
Yngre tjur: Ålder över 2 år
Slakt av slaktkycklingar:
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019-2021: 1,97 kg
2022-2024: 1,90 kg
 

Sparad sökning db31d722-0aad-4b40-8537-9e001bcb2d11
Oförändrad tabell

Obs:

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion. Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en
producent som är omställd till ekologiskt produktion. Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs
med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara
Defintioner av djurslag:
Ungtjur: Ålder under 2 år
Yngre tjur: Ålder över 2 år
Slakt av slaktkycklingar:
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019-2021: 1,97 kg
2022-2024: 1,90 kg
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation