Till toppen

Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder efter År, Djurslag och Variabel

Tabell: Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder. År 2009-2023

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder efter År, Djurslag och Variabel

 Summa Gris
Antal slaktade hela kropparKvantitet, ton
201549 7264 537
201652 1764 819
201752 3364 811
201859 6665 540
201965 1956 135
202069 4966 553
202169 9246 652
202268 4256 371
202349 0964 635
Slakt av djur uppfödda med ekologiska produktionsmetoder. År 2009-2023

Fotnoter

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion.
Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en
producent som är omställd till ekologiskt produktion. Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs
med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara
Defintioner av djurslag:
Ungtjur: Ålder under 2 år
Yngre tjur: Ålder över 2 år
Slakt av slaktkycklingar:
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
År Medelslaktvikt
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019-2021: 1,97 kg
2022-2023: 1,90 kg
 

Sparad sökning ed481fad-5f91-44b3-b53d-25cb22efc3ce
Fast starttid 6 och alla efterkommande tidsperioder

Obs:

Källa: Regina-slakt (Jordbruksverkets slaktdatabas) sambearbetad med Lantbruksregistret och uppgifter från kontrollorganen för ekologisk produktion. Statistiken avser djur som är uppfödda med ekologiska produktionsmetoder och levererade till slakt från en
producent som är omställd till ekologiskt produktion. Statistiken säger inget om mängden kött som slutligen säljs
med ekologisk märkning i butik utan ger snarare information om mängden tillgänglig ekologisk svensk köttråvara
Defintioner av djurslag:
Ungtjur: Ålder under 2 år
Yngre tjur: Ålder över 2 år
Slakt av slaktkycklingar:
Uppgiften om antalet producerade slaktkycklingar är hämtad från kontrollorganen. Uppgiften är osäker. Slakten, i ton, beräknas av Jordbruksverket.
Det görs genom att det uppskattade antalet producerade slaktkycklingar multipliceras med en uppskattad medelslaktvikt per slaktkyckling.
Medelslaktvikten har varierat under åren enligt följande:
År Medelslaktvikt
2009-2014: 2,2 kg
2015-2016: 2,095 kg
2017: 1,95 kg
2018: 1,85 kg
2019-2021: 1,97 kg
2022-2023: 1,90 kg
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation