Till toppen

Direktkonsumtion efter Variabel, Vara och År

Tabell: Direktkonsumtion av vara. År 1960-2023

Resultat

































Hur vill du göra med din sparade sökning om tabellen uppdateras med nya tidsperioder?

Vilka rader ska visas?



Direktkonsumtion efter Variabel, Vara och År

 19601965197019751980198519901995200020052010201520162017201820192020
Kilo eller liter per person och år                 
20 Hemslakt av kalv, gris och får2,01,41,00,60,40,30,40,40,30,40,40,30,30,30,30,30,3
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst9,68,16,36,46,15,47,17,010,79,912,212,712,712,011,711,611,0
23 Griskött, färskt och fryst9,511,09,911,912,59,910,312,915,115,216,215,315,114,814,813,012,7
24 Fårkött, färskt och fryst0,20,20,50,50,60,60,70,60,70,91,11,31,41,41,41,31,2
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst1,52,63,34,74,34,85,48,211,814,216,920,821,921,620,620,820,3
26 Renkött, färskt och fryst0,20,20,20,10,00,20,30,20,20,20,20,10,10,10,10,10,1
27 Kött av hare, älg o annat vilt0,70,70,91,12,42,42,61,92,01,91,91,71,71,91,92,02,1
Kött exkl. fjäderfäkött, fryst..1,02,52,71,31,3......................
28 SUMMA KÖTT, FÄRSKT OCH FRYST23,725,324,428,127,524,926,831,340,842,648,852,253,252,150,749,147,7
29 Lever, njure och tunga0,70,90,80,60,40,50,50,50,70,70,60,60,60,60,60,60,6
30 Skinka, kassler och andra oblandade charkuterivaror2,12,32,53,53,73,64,65,75,64,55,14,44,24,13,94,54,1
31 Korv, pastejer och andra blandade charkuterivaror16,716,919,019,818,415,914,715,715,116,817,113,913,713,313,013,113,4
32 Köttkonserver (exkl. köttsoppor)2,73,64,03,12,81,91,81,41,00,70,41,21,11,01,10,90,8
33 SUMMA CHARKUTERIVAROR OCH KONSERVER (inkl. innanmat)22,223,626,327,125,321,921,623,222,422,623,220,019,618,918,519,118,9
36 Frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött........5,55,75,27,78,817,610,69,79,59,59,59,88,0
Direktkonsumtion av vara. År 1960-2023

Fotnoter

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.
Vara
20 Hemslakt av kalv, gris och får
Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.
22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
23 Griskött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
24 Fårkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.
25 Fjäderfäkött, färskt och fryst
Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.
26 Renkött, färskt och fryst
Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
 

Sparad sökning 4bfd1007-f5ae-42b3-b2e8-e8037f5e8620
Oförändrad tabell

Obs:

Med direktkonsumtion avses de totala leveranserna av livsmedel från producenter till privathushåll och storkök samt producenternas hemmaförbrukning.
Med totalkonsumtion avses den totala åtgången av olika råvaror för humankonsumtion.

Vara

20 Hemslakt av kalv, gris och får

Uppgifterna avser vara med ben. Från och med år 2000 används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet.

22 Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

23 Griskött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

Inklusive köttinnehållet i viss (till och med år 1975 all) färdiglagad mat. Uppgifterna från och med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.

24 Fårkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

25 Fjäderfäkött, färskt och fryst

Från och med år 1995 redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans. För nöt-, gris-, får- och fjäderfäkött, charkuterivaror, konserver samt frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött används från och med år 1996 annat underlag än tidigare varför jämförelse med tidigare år bör göras med försiktighet. Fryst kött ingår åren 1960, 1961 samt från och med 1988 i respektive köttslag.

Från och med år 2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar.

26 Renkött, färskt och fryst

Från och med år 1986 ingår fryst renkött.
Skicka (POST) följande JSON fråga till nedanstående URL för att nå denna tabell i Din applikation